4 jaar cel voor brutale roofoverval

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een 32-jarige man uit Gent veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor een brutale roofoverval die hij in december 2008 pleegde in de Waregemse deelgemeente Desselgem. De man maakte toen 40.000 euro buit. Zijn vriendin, die meewerkte aan de voorbereiding van de overval, kreeg opschorting van straf.

De man belde op 14 december 2008 aan bij de woning van een vrouw in Desselgem. De vrouw kreeg een revolver tegen het hoofd en de dader sleurde haar door het huis. Uiteindelijk werd de vrouw in de kelder gegooid. Toen de dader wilde vluchten, stelde hij vast dat hij de sleutels was verloren van de huurwagen waarmee hij naar Desselgem was gereden. Enkele straten verderop belde hij aan bij een huis waar hij de bewoner verplichtte z’n autosleutels af te geven.

Via de achtergelaten huurwagen kwam de politie op het spoor van de toenmalige vriendin van de dader. De jonge vrouw had een tijd voor de overval de partner leren kennen van de gegijzelde vrouw. De vriendin van de veroordeelde had de man rond haar vinger gewonden en was zo te weten gekomen dat er in de woning veel cash aanwezig was, afkomstig van de verkoop van een woning.

De jonge vrouw had de partner van het slachtoffer verteld dat ze in geldnood verkeerde, waarop de man enkele dagen voor de overval 15.000 euro uit de kast haalde om die aan haar te geven. De advocaat van de vrouw voerde aan dat ze handelde onder dwang. De rechtbank gaf haar de gunst van de opschorting, maar ze moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier