4 jaar cel en 6,8 miljoen euro verbeurd verklaard bij veroordeling veevoederhandelaars

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft de 58-jarige W.V. uit Nieuwpoort en zijn 57-jarige echtgenote M.S. veroordeeld tot 4 jaar cel en een boete van 5.000 euro wegens grootschalige fiscale fraude.

Bij een huiszoeking in hun villa in Nieuwpoort naar aanleiding van een onderzoek naar hormonenzwendel troffen de speurders documenten aan die er op wezen dat het koppel een fortuin bezat van bijna 7 miljoen euro. Het koppel hield vol dat hun beleggingsportefeuille veel had opgebracht. De rechter is echter van oordeel dat het koppel zoveel geld verzamelde door het plegen van fiscale fraude.

Naast de celstraf en de geldboete werd ruim 6,8 miljoen euro, waarmee het koppel twee bedrijven kocht in Roemenië en een vakantiedomein in Canada, verbeurd verklaard. De rechter gebood tenslotte ook de gerechtelijke ontbinding van hun veevoederbedrijf Voeder Vandroemme nv.

Voor W.V. is de straf effectief. De man werd namelijk eerder al veroordeeld wegens hormonenzwendel. Voor zijn vrouw, die nog een blanco strafregister had, is de celstraf voor de helft met uitstel. Openbaar aanklager Deraeve vroeg de onmiddellijke aanhouding van het koppel dat niet op de uitspraak aanwezig was. Het openbaar ministerie vreest dat het koppel wel eens naar het buitenland zou kunnen vluchten om hun straf te ontlopen.

Alhoewel de rechter er van overtuigd is dat het koppel nog miljoenen euro’s heeft waarmee ze gemakkelijk bijvoorbeeld naar Venezuela zouden kunnen vluchten, kende de rechter het koppel het voordeel van de twijfel toe en ging hij niet op de vraag tot onmiddellijk aanhouding in. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier