4 gewonden bij gaslek op industriepark

Redactie KW

Dinsdagmiddag raakten omstreeks 13u30 vier arbeiders van de firma Cloet uit Pittem gewond toen hun kraan een gasleiding raakte. Het ongeval gebeurde in de buurt van de helihaven op het industriepark van Spiere-Helkijn. Na het ongeval rijzen er vragen over hoe het mogelijk is dat de arbeiders niet wisten dat er daar een gasleiding was.

Het ongeval gebeurde tijdens grondwerken in een open veld op de industriezone IJzeren Bareel in Spiere-Helkijn. Er ontstond onmiddellijk brand en de graafmachine ging in de vlammen op. Even was de omgeving herschapen in een kleine vuurzee. Een getuige liet weten dat je van kilometers ver hoge vlammen kon zien.

Vier gewonden

Door het ongeval raakten vier mannen gewond. Ze zijn met brandwonden naar ziekenhuizen in Moeskroen en Rijsel overgebracht. Eén persoon raakte levensgevaarlijk gewond, één zwaargewond en twee lichtgewond. De brandweerkorpsen van Moeskroen en Doornik hadden na anderhalf uur de situatie onder controle. Ondertussen was men er ook in geslaagd de druk op de geraakte gasleiding weg te nemen.

Verkeer tijdelijk omgeleid

Er bestond geen gevaar voor omliggende bedrijven en geen enkel bedrijf diende te worden ontruimd. Ook ambulances van Kortrijk kwamen ter plekke om hulp te bieden. Het verkeer van en naar de industriezone werd gedurende enkele uren omgeleid

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 5 maart 2010. Of klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier