4.000 euro voor zeven taarten in Koksijde

Redactie KW

Vierduizend euro. Dat is het bedrag dat Francesca Vanthielen aan directeur Alain Wauthij van het tehuis Kompani mocht overhandigen. Vierduizend euro is ook het bedrag dat de veiling van de zeven kerststronken van Stéphan Destrooper uit Lo, ook deelnemer aan De Beste Bakker van Vlaanderen, opleverde.

Woensdag 1 december ging op VT4 het programma De Beste Bakker van Vlaanderen van start. In de eerste aflevering zagen we dat Stéphan Destrooper tot ambassadeur voor de provincie West-Vlaanderen gekozen werd. In de aflevering van 8 december heeft men kunnen meemaken hoe Stéphan Destrooper een veiling van zijn kerstbûches organiseerde ten voordele van het tehuis Kompani uit de Guldenzandstraat in Oostduinkerke, een begeleidingstehuis voor kinderen van 0 tot 18 jaar die in een problematische opvoedingssituatie verkeren.

Ruim 4.000 euro

Een heel ongewone veiling, waar de kopers megabedragen voor taarten neertelden. De veilingmeesters van die veiling waren Steph Goossens, de presentator van ‘De Beste Bakker van Vlaanderen’, en Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde. Samen zamelden ze door de verkoop van zeven taarten meer dan 4.000 euro in. Een aanzienlijk bedrag waarvoor Francesca Vanthielen, de meter van Kompani, naar de kust wilde afzakten om de het bedrag te overhandigen aan directeur Alain Wauthij.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier