3D printing centraal tijdens Week van het ontwerpen

Redactie KW

3D printen is hot. Het kwam onlangs nog in het nieuws omdat je er zomaar een revolver mee kunt maken, maar het is natuurlijk veel meer dan dat.

3D printing biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor de industrie. Wat allemaal, dat kan je in Kortrijk ontdekken tijdens de ‘Week van het Ontwerpen’. In de Budafabriek staan 35 printers die uit het niks voorwerpen toveren. Gadgets en vazen, maar ook stoelen.

3D printers zijn nu nog erg duur. Al vind je al exemplaren van om en bij de 1.000 euro. En je kunt er niet zomaar mee aan de slag gaan, er is wat kennis vereist . Maar toch denkt Hans Soenen, projectcoördinator van de Week van het Ontwerpen, dat we er over 10 jaar allemaal één in huis zullen hebben. “Waar je nu een werkplaats hebt in je achtertuin waar je knutselt, dan ga je straks zo’n apparaat hebben om dingen die kapot zijn bijvoorbeeld een stukje van een tuinstoel zelf te maken in plaats van het te kopen.”

120 mensen uit de bedrijfswereld volgden hier in Kortrijk vandaag de lezingen rond 3D en prototyping. Morgen zet de Budafabriek de deuren open voor het grote publiek en kan je met je eigen ogen zien hoe zo’n printer werkt.

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier