3D-chocoladeprinter wordt blikvanger in Miummm in Roeselare

Redactie KW

In de vroegere bottelarij van de brouwerij Rodenbach in Roeselare opende zopas het Vlaams Huis van de Voeding Miummm. Een doe- en belevingscentrum rond voeding en de voedingsindustrie. Een Europese primeur voor Roeselare. Een van de blikvangers van het Miummm wordt ongetwijfeld de 3D-chocoladeprinter.

De Wingense burgemeester Hendrik Verkest is voorzitter van de nieuwe vzw Miummm. “In het Vlaams Huis van de Voeding willen we mensen laten kennismaken met alles wat met voeding en voedingsindustrie te maken heeft, van de akker tot de keuken”, legt hij uit. “Thema’s zijn smaak, trends in de gastronomie, innovatieve producten, voedselhygiëne, gezonde voeding en gezond bewegen. We willen de bezoekers en zeker ook heel jonge kinderen op een speelse en soms ludieke manier met al die aspecten van de voedingssector in contact brengen.”

3D-chocoladeprinter

Een van de blikvangers is de 3D-chocoladeprinter, die de samenwerking tussen de voedingsindustrie en de hogescholen illustreert. De Lessiushogeschool ontwikkelde de prototypeprinter die de moeilijkste figuren kan printen in chocolade.

(IB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier