342 extra woningen met Ruimtelijk Uitvoeringsplan Slijpebeek

Redactie KW

De gemeente maakte een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Stedelijk woongebied Slijpebeek’ op, waar specifieke zones voor sociale woningbouw worden afgebakend. Het RUP werd besproken op de gemeenteraad van maandag 22 juni.

Bij het openbaar onderzoek werden drie klachten ingediend. De Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening formuleerde voorwaardelijk gunstig advies waarbij de bezwaren ten dele werden weerlegd.

Er werden nu in het RUP een aantal tekstuele aanpassingen aangebracht. Schepen Noël Hoogstoel (CD&V-NVA): “Het ontwerp RUP bouwt voort op de principes van de inrichtingsstudie van 2006. In totaal wordt ruimte geboden voor 292 à 342 extra woningen, waarvan 81 tot 97 sociale woningen, te realiseren door de sociale bouwmaatschappijen.”

“Het gebied tussen het nieuwe woongebied en de Slijpebeek wordt ingericht als een ‘gemengd openruimtegebied’, waar natuurbehoud, landschapszorg, waterbeheersing, landbouw en recreatie nevengeschikte functies zijn.”

Aan het RUP is een onteigeningsplan gekoppeld ten voordele van de gemeente Zwevegem. „Als de eigenaars van de gronden tot een akkoord komen met de sociale bouwmaatschappij, is een onteigeningsprocedure niet nodig.”, aldus de schepen.

Het dossier zal nu ter goedkeuring overgemaakt worden aan de Deputatie van West-Vlaanderen.

Oppositieraadslid Gerard Amelynck (Gembel) zei nog de infovergadering in 2006 te herinneren waarop men stelde dat de realisatie op korte termijn haalbaar was. Hij noemde de realisatie wel een meerwaarde voor de Kappaertwijk. Hij koppelde wel de herinrichting van de Stedestraat aan het project. „Dit is zeer belangrijk voor het beheersen van de verkeerssituatie in de Stedestraat. Deze is niet ingericht om de mogelijke toename van het autoverkeer op te vangen.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 26 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier