32 Belgen aan boord verongelukte bus Brugse touroperator in Egypte

Redactie KW

Er waren in totaal 32 Belgische toeristen aan boord van de bus die vrijdagochtend verongelukt is in de buurt van Aboe Simbel, in het zuiden van Egypte. Dat meldt touroperator Escape Travel uit Brugge, die de reis van de Belgen organiseerde.

Bij het ongeval was geen enkel ander voertuig betrokken, zegt directeur Paul Ryckaseys van Escape Travel, die geen informatie heeft over de precieze omstandigheden waarin het ongeval gebeurde. In ieder geval reed het voertuig in een colonne van meerdere bussen.

De 32 toeristen waren klanten van twee verschillende reisbureaus, zegt Ryckaseys. Eén van de twee is het Reisburo Paul de Feyter uit Hoboken, dat bevestigt dat zijn vijf klanten niet bij de zes overledenen horen. Over het tweede reisbureau, uit Deinze, zijn er nog geen bevestigde gegevens.

Behalve de 32 toeristen en de buschauffeur, was ook nog een begeleider van Escape in de bus aanwezig. Over de identiteit van de zes dodelijke slachtoffers en de gewonden, is nog niets bekend. Waarschijnlijk worden vrijdagavond nog de eerste Belgen naar huis gerepatrieerd, wist Ryckaseys nog te melden.

Ook Buitenlandse Zaken beschikt niet over informatie over de omstandigheden van het ongeval. Volgens woordvoerder François Delhaye raakte een tiental Belgen gewond. Reisbijstandsorganisatie Mondial Assistance, die de hulpverlening coördineert, spreekt van vier zwaargewonden en negentien lichtgewonden.

Touroperator Escape Travel heeft een noodnummer ingericht in verband met het ongeval: 050/39.55.86. Ook op het algemeen nummer van Buitenlandse Zaken kan meer informatie verkregen worden: 02/501.81.11. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier