300 Transitvluchtelingen gearresteerd in Oostende afgelopen maanden

Redactie KW

De politie van Oostende heeft de afgelopen anderhalve maand 300 transitvluchtelingen gearresteerd. Dat gebeurde tijdens 21 gerichte acties in het Maria Hendrikapark en de havenbuurt. Sinds midden september wil Oostende komaf maken met de overlast die vluchtelingen veroorzaken. De strengere aanpak werpt volgens de politie vruchten af. Er zijn opmerkelijk minder vluchtelingen in het straatbeeld. Er zou ook minder ingebroken zijn in auto’s.

De tegenstanders van de Oostendse harde aanpak tegen transitvluchtelingen zullen het niet graag horen. De campagne moest ook het veiligheidsgevoel van de Oostendenaar opkrikken. De politie vindt dat de acties die midden september startten concrete resultaten opleveren. Er zijn 299 arrestaties verricht en het gaat om 184 verschillende mensen.

“We stellen nu vast dat ze minder aanwezig zijn in het straatbeeld en dat er een daling is van sommige vormen van criminaliteit. Zo is het aantal inbraken in auto’s als een pudding in elkaar gezakt. Het is spectaculair gedaald”, zegt korpschef Philip Caestecker.

De acties gaan onverminderd voort. Er zijn er nu 21 geweest en telkens werden zo’n 14 vluchtelingen gearresteerd. Wel valt op dat sommige mensen tot negen keer toe zijn opgepakt. 35 vluchtelingen zijn door de Dienst Vreemdelingenzaken opgesloten in een gesloten opvangcentrum en riskeren te worden teruggestuurd naar hun land.

(S.K./A.D.)

Meer hierover in het focusnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier