30 militairen van kazerne Sijsele volgende maand naar Libanon

Redactie KW

Volgende maand vertrekken een dertigtal militairen van de kazerne in Sijsele naar Libanon. Dat een collega van de kazerne in Langemark-Poelkapelle daar woensdag om het leven kwam, doet het bataljon even stilstaan. Maar de opdracht van de militairen uit Sijsele is wel minder risicovol. Ze staan in voor bevoorrading en transport.

27 van de meer dan 300 militairen van het 51ste Bataljon logistiek uit Sijsele vertrekken in oktober naar Zuid-Libanon. Ze voegen zich bij de rest van de Belgische blauwhelmen in het kamp Tibnine. Daar verbleef ook de ontmijner uit Poelkapelle die eergisteren om het leven kwam bij het ontmantelen van een clusterbom. De militairen die zich klaarmaken voor de missie staan er toch even bij stil.

“Afschrikken is veel gezegd, maar het verhoogd wel je waakzaamheid. Je moet altijd beseffen dat dat kan gebeuren./ Maar je mag niet stilstaan bij het idee dat je misschien niet terugkomt”, zegt Peter Devos van het 51ste Bataljon Logistiek.

De opdracht van deze militairen is wel minder risicovol. Ze staan ondermeer in voor bevoorrading en transport. Velen blijven binnen het kamp. De missie in Libanon van de militairen uit Sijsele duurt vier maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier