30 mensen geëvacueerd voor brand in appartement in Ieper

Redactie KW

Vanmorgen heeft het gebrand in residentie Hazewind op de hoek van de Stoffelstraat en de Brugseweg in Ieper. De brand beperkte zich tot één appartement op de tweede verdieping van het gebouw, dat in totaal 30 appartementen telt Dat appartement is onbewoonbaar. De brand was kort maar hevig. De bewoners, een echtpaar, waren door de rook bevangen en werden uit voorzorg naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Hun appartement is onbewoonbaar. Er wordt voor noodopvang gezorgd.

Uit voorzorg en omdat de rook zich in het gebouw verspreidde, werd het medisch rampenplan afgekondigd en werd het hele appartementsblok geëvacueerd. Een 30-tal aanwezige bewoners werden opgevangen in de bibliotheek die recht tegenover het appartement ligt. Daar kregen ze door de bibliotheekmedewerkers koffie aangeboden. Ook burgemeester Luc Dehaene was aanwezig om de evacuatie in goede banen te leiden. Na een uur was het gebouw weer rookvrij en konden de bewoners naar hun appartementen terugkeren.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar vermoedelijk gaat het om een kortsluiting in één of ander toestel. Gelukkig waren de bewoners van het getroffen appartement thuis en hebben ze alert gereageerd. Daardoor bleef een ramp uit.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier