30 maanden celstraf voor ladingdiefstal

Redactie KW

Twee Nederlanders hebben van de correctionele rechtbank van Brugge 30 maanden celstraf gekregen, waarvan 10 maanden effectief, voor een ladingdiefstal in Knokke-Heist.

De twee mannen kwamen ‘s morgens vroeg op 17 september vorig jaar naar Knokke afgezakt. Op dat moment was de chauffeur van een koerierbedrijf zijn lading met behulp van een karretje in een winkel aan het binnenbrengen. De twee Nederlanders maakten van de gelegenheid gebruik om een deel van de lading uit de vrachtwagen te stelen. Om geen argwaan te wekken bij voorbijgangers gebruikten ze daarvoor een gelijkaardig karretje. Op die manier konden ze meer dan 10.000 euro aan parfum en cosmeticamateriaal buitmaken.

Camera’s

Op verschillende plaatsen in Knokke hangen echter bewakingscamera’s. De beelden werden herbekeken en de nummerplaat van hun auto werd in het systeem gebracht. Toen de twee Nederlanders twee weken later opnieuw een diefstal wilden plegen, werd hun nummerplaat bij het binnenrijden van Knokke-Heist meteen herkend. De politie kon hen even later op heterdaad betrappen bij een nieuwe diefstal.

30 maanden cel

De twee Nederlanders kregen van de rechtbank van Brugge 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden effectief. Naast een celstraf kreeg het dievenduo ook een boete van 550 euro. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier