30 maanden cel voor cannabisplantage

Redactie KW

Een kippenboer uit Dentergem is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een werkstraf van 125 uur. Op zijn landbouwbedrijf was een cannabisplantage ondergebracht. Zijn echtgenote en een andere landbouwer kregen opschorting van straf.

Een man uit Meulebeke, die de contacten verzorgde tussen de Nederlandse installateurs van de plantage en de kippenboer, werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 5.500 euro.

Eind maart 2006 vielen speurders binnen op de hoeve van Chris M. (35) in Dentergem. In een kelder onder een koestal troffen ze een cannabisplantage aan met 500 planten. De kippenboer gaf toe dat hij was ingegaan op de vraag van enkele Nederlanders om de plantage op zijn bedrijf te mogen onderbrengen.

Na zijn arrestatie zat de beklaagde vijf weken in voorhechtenis. Meulebekenaar Wim L. trad als contactman op tussen de Nederlanders en de kippenboer.

De rechter beval na het vonnis zijn onmiddellijke aanhouding. Op 7 augustus ontsnapte de beklaagde uit de gevangenis van Leuven.

Een man uit Gent, die in zijn loods in Maldegem 600 cannabisplanten had ondergebracht op vraag van Wim L., kreeg, net zoals de echtgenote van Chris M., de gunst van de opschorting. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier