30-jarige chauffeur overlijdt na klap tegen boom in Harlemboislaan

Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag verloor in de Harlemboislaan in Harelbeke een 30-jarige bestuurder uit Harelbeke het leven bij een zwaar verkeersongeval. Het was even voor half drie ‘s nachts, toen de dertiger de Harlemboislaan volgde uit de richting van Kortrijk en zijn voertuig om een nog onbekende reden het voertuig plots afweek van de rijweg.

De wagen belandde met een smak tegen een boom. Door de klap werd de bestuurder, die zijn veiligheidsgordel niet om had, uit zijn voertuig geslingerd en kwam hij daardoor onder zijn Volkswagen Sharan terecht. Een buurtbewoonster die de luide knal had opgemerkt ging poolshoogte nemen en bracht de hulpdiensten op de hoogte.

Alle hulp te laat

Ondanks de snelle interventie kwam alle hulp te laat voor de bestuurder. Een tijdlang werden de Harlemboislaan, Vlaanderenlaan en Zwavelstraat afgesloten voor alle verkeer. Het parket liet een verkeersdeskundige ter plaatse komen om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Volgens de eerste berichten zou het voertuig ook in Kortrijk al betrokken zijn geweest bij een ongeval, al kon dit nog niet worden bevestigd. Het ongeval gebeurde op enkele kilometers van de woning van het slachtoffer.

(NSK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 18 juni 2010. Meer ook in het journaal van Focus-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier