30 infopunten Toerisme Westhoek onthalen toeristen en recreanten vanaf Pasen

Redactie KW

Wie op bezoek komt in de Westhoek, zal vanaf Pasen een beroep kunnen doen op de 30 infopunten die gevestigd zijn in cafés en restaurants in Poperinge, Heuvelland, Vleteren en Alveringem.

“Deze infopunten zijn een waardevolle aanvulling op onze twee belangrijkste distributiekanalen voor toeristische info, namelijk de logiesuitbatingen en de diensten voor toerisme”, stelt afgevaardigd bestuurder Stefaan Gheysen van Westtoer. “Maar omdat toeristische informatie meer is dan het uitdelen van een folder of het verkopen van een kaart, doorliepen de kandidaat-uitbaters van de infopunten ook een kwaliteitstraject. Ze volgden een halve dag opleiding voor toeristisch onthaal en klantvriendelijkheid, en namen ook deel aan een streekverkenning”.

Als bekroning van dit kwaliteitstraject konden de uitbaters van de 30 betrokken reca-zaken hun getuigschrift komen afhalen op de persvoorstelling van het weekend van het Volkscafé (12-13-14 april), in café Saint-Hubert in Wijtschate, één van de 30 trouwens. Positief is alvast dat er in bijna elke deelgemeente van het betrokken gebied zo’n infopunt aanwezig is. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier