30 bezwaarschriften tegen nieuwe verkaveling in Geluwe

Redactie KW

De bezwaarschriften zijn ingediend tijdens het openbaar overzoek over de aanvraag voor een bouwvergunning voor een nieuwe verkaveling in de Kleine Wervikstraat.

De buurtbewoners dienden een gezamenlijk bezwaarschrift in. Voorts diende een aanpalende bewoner uit de Zuidstraat en een aanpalende landbouwer ook bezwaar in bij het stadsbestuur, evenals de oppositiepartij CD&V. De gemeenteraad keurde begin juni het stratentracé goed. CD&V stemde toen tegen. Er worden negentien woningen voorzien, een kleine boerderij (van de overleden volksfiguur Roger Vanhee) en twaalf garages worden afgebroken. Bewoner volksfiguur Roger Vanhee is overleden. De nv Hyboma uit Kortemark wil er bouwen.

Verkeersdruk en parkeerproblemen

Achter de koer van de kleine boerderij bevindt zich een grote weide van 0,65 hectare. De bezwaarschriften gaan onder meer over de verkeersdruk en het parkeerprobleem. Aan de overkant van de leegstaande boerderij bouwt het OCMW momenteel 35 woningen. Daar zou dus nog eens een verkaveling bij komen. Voor CD&V gaat het ook om te kleine percelen. “Er is onvoldoende aandacht voor een kwaliteitsvolle leefomgeving”, zegt Hendrik Ingelbeen (CD&V). “Het ontwerp is heel banaal zonder voorzieningen voor groen of speelruimte. We vragen om een ruime groene (speel) zone te voorzien.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier