30.500 bezoekers voor Bouwbeurs

Redactie KW

Met 30.500 bezoekers kan de Bouwbeurs terugblikken op een heel geslaagde én feestelijke dertigste editie. „Net zoals de exposanten zijn we zelf ook heel tevreden over de voorbije editie. In de toekomst zullen we de kwaliteit van de beurs nog verder opkrikken”, zegt Jan Develtere, voorzitter van de Roeselaarse Jaarbeurs.

Het was toch even bang afwachten: uit een op de vooravond van de Roeselaarse Bouwbeurs voorgesteld onderzoek van Bouwunie bleek dat de economische crisis ook de West-Vlaamse bouwbedrijven treft. Onder meer slechte betalers, minder getekende offertes en verschuivingen naar het zwartwerkcircuit vormen een reëel gevaar voor de sector.
De Roeselaarse Bouwbeurs, waar het de voorbije twee weekends in de Expo weer gezellig kuieren was tussen ruim 180 beursstanden rond bouwen, verbouwen, renoveren en binnenhuisinrichting, was op vele vlakken weer een voltreffer.
„Andere beurzen, zoals Batibouw, hebben te kampen met afzeggingen. Wij hebben dat niet, wat een signaal is dat ook de standhouders volop geloven in ons initiatief, dat na dertig jaar nog altijd aantrekkelijk blijft”, aldus een tevreden Jan Develtere, voorzitter van de Roeselaarse Jaarbeurs, die met zijn comité 30.500 bezoekers verwelkomde.(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier