30.000 wandelaars op Nationale Wandeldag

Redactie KW

Zowat 30.000 mensen hebben zondag de wandelschoenen aangetrokken voor de 33e editie van de Nationale Wandeldag. Dat zegt Jef Joosten, de voorzitter van Aktivia, de wandelsportfederatie. De opkomst is daarmee groter dan de vorige jaren, aldus Joosten.

Aktivia organiseerde zondag wandelingen in Merelbeke, Beernem en Puurs. “Het gaat om verschillende parcours tussen 5 en 42 kilometer”, zegt Joosten. In Merelbeke kwamen er ongeveer 6.300 wandelaars opdagen, in Beernem en Puurs waren er dat respectievelijk 6.500 en 5.100. Volgens Joosten kozen de meeste mensen voor een parcours tussen 10 en 20 kilometer.

Naast de wandelingen georganiseerd door Aktivia waren er ook wandelroutes in Boortmeerbeek en Genk, door de V.V.R.S. (Vrije Vlaamse Recreanten Sport) en de VWS (Vlaamse Wandel Federatie). Daar kwamen volgens Joosten nog eens 10.000 mensen op af.
De opkomst is groter dan de afgelopen jaren, maar toch had de Aktivia-voorzitter op nog meer volk gehoopt. “Het regenachtige weer deze ochtend gooide wat roet in het eten”. Dat er meer wandelaars zijn dan andere jaren is volgens Joosten het gevolg van de promotie die Aktivia voor het evenement heeft gemaakt via campagnes, haar website en clubbladen.

“Met deze nationale wandeldag wordt het nieuwe stapseizoen officieel afgetrapt”, aldus nog Jef Joosten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier