3 watersportclubs langs de kust dreigen te verdwijnen

Redactie KW

De Vlaamse Vereniging voor Watersport slaat alarm. Drie van de 12 watersportclubs langs de kust dreigen te verdwijnen. Als het een beetje tegenvalt moet Surfcity in Zeebrugge na de zomer al dicht. En dat kan niet. Voorzitter Steven Desloovere schreef een brief aan staatssecretaris Etienne Schouppe die ook bevoegd is voor de Noordzee om de watersporter als beschermde diersoort te erkennen. Want, hij dreigt te verdwijnen.

In 2002 kregen 12 watersportclubs groen licht om de bestaande accommodatie te verbeteren. Maar nu ziet het er niet meer zo goed uit voor de waterport. De voorzitter van de Vlaamse Watersportvereniging schreef een open brief naar staatssecretaris Etienne Schouppe, die bevoegd is voor de Noordzee, om de watersporter als bedreigde diersoort te erkennen.

Een leuke woordspeling, maar voor Surfcity in Zeebrugge is het menens. De kans zit er in dat de club met 300 actieve leden over 6 maanden dicht moet en afgebroken wordt. Het nieuws kwam voor uitbater Christophe Coene en zijn vriendin hard aan. Het is ook onbegrijpelijk.

Een poos geleden werd de dijk verlengd tot bij de club en kwam er water en elektriciteit. Nutteloze investeringen als de club verdwijnt. Ook even verderop zitten watersporters in de problemen. Surfers Paradise in Knokke moet verhuizen en de VVW in Heist heeft problemen door de verzanding.

Unizo reageert en vindt het niet kunnen dat 3 surfclubs aan de Oostkust weggepest worden door de Vlaamse administratie. En de surfers krijgen ook steun van Groen!. Sporten in de natuur leert mensen ook om die natuur te respecteren, dat is ook het standpunt van de watersportvereniging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier