3 overvallers maken voor honderdduizenden euro’s aan maaltijd- en eco-cheques buit

© belga
Redactie KW

Drie Franssprekende overvallers hebben maandagmorgen in Harelbeke een grote voorraad cheques buitgemaakt bij een overval op een koerier. De waarde van de buit bedraagt verschillende honderdduizenden euro’s. Van de daders is voorlopig geen spoor. Dat meldt het parket van Kortrijk.

De koerier werd maandag even voor 8 uur overvallen. Twee daders sprongen bij hem in de auto. De man werd bedreigd met een pistool en werd met zijn gezicht tegen de zetel geduwd. De daders reden met de man in zijn auto weg. De rit eindigde een half uur later op een carpoolparking aan de Roggelaan in Kortrijk, vlakbij de E17.

De overvallers gingen aan de haal met een grote voorraad maaltijd-, eco- en dienstencheques, die maandag normaal gezien door de koerier op verschillende plaatsen moesten afgeleverd worden. De man moest ook zijn portefeuille en gsm afgeven.

Volgens het Kortrijkse parket bedraagt de waarde van de cheques verschillende honderdduizenden euro’s. De speurders vermoeden dat de overval het werk is van een gespecialiseerde bende die elders in België al gelijkaardige feiten pleegde. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier