3 nieuwe West-Vlaamse chefs compagnon de la Toque Blanche

Redactie KW

De Orde der 33 Meesterkoks heeft drie West-Vlaamse chefs opgenomen als compagnon de la Toque Blanche. De orde zet zich in voor de traditionele Belgische keuken en de promotie van onze streekproducten. De culinaire verenging is bijna een halve eeuw oud en werd gesticht door oud-studenten van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen. De huldiging vond plaats in het casino van Knokke-Heist.

De orde der 33 Meesterkoks telt 3 nieuwe Compagnons de la Toque Blanche. Wouter Beuselinck van restaurant De Stenen Haan in Zillebeke, Bert Vandenbussche van de Zeeparel in Ieper en Thierry Cornelis van de Kelle in Koksijde zijn pas benoemd.

De Orde der 33 Meesterkoks gaat er prat op de oudste culinaire vereniging van het land te zijn. Het gastronomische diner bij de uitreiking is de gelegenheid om eens te laten zien hoe goed ze wel zijn achter het fornuis.

Dit jaar werd maar één nieuwe meesterkok opgenomen en dat was Dimitri Marit uit Eigenbrakel in Waals-Brabant. De titel van Meesterkok is de hoogste eer die je in de Orde kan bereiken.

De Orde telt momenteel een 40-tal meesterkoks en ruim 100 leden met de titel van Compagnon de la Toque Blanche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier