3 nieuwe jeugdherbergen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois maakt de komende jaren 31 miljoen euro vrij voor de bouw van 8 nieuwe jeugdherbergen. Die jeugdherbergen komen in Brussel, Brugge, Kortrijk, Oostende, Brasschaat, Lier, Diest en Hasselt. Met de acht geselecteerde jeugdherbergen komen er netto 600 nieuwe bedden bij.

Jaarlijks overnachten er meer dan 300.000 jonge toeristen uit binnen- en buitenland in een van de 20 bestaande jeugdherbergen in Vlaanderen. Een probleem van de jeugdherbergen is dat ze vaak verouderd zijn. Volgens minister Bourgeois is er dringend “een grondige vernieuwing van de jeugdverblijfinfrastructuur nodig”.

“De jonge reiziger van nu wil ook meer comfort in de jeugdherberg. Hij wil kunnen slapen in kleinere slaapzalen in plaats van in vooroorlogse zalen met 50 bedden. Hij wil eigen sanitair op de kamer, verlangt een aantrekkelijk onthaal, moet op het internet kunnen surfen, enzovoort. Onze huidige jeugdherbergen zijn op dat vlak onvoldoende uitgerust. Met een grote inhaalbeweging wil ik daar verandering in brengen”, stelt Bourgeois.

De acht jeugdverblijven zullen gerealiseerd worden in de periode 2012-2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier