3 jaar voor dodelijke vechtpartij in afterclub

28/04/09 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Bron: Kw

Een 32-jarige man uit Heule krijgt drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, voor de dodelijke vechtpartij op de parking van de afterclub Black X in Kortrijk. In december 2006 klopte de portier een 26-jarige man uit Brielen zo hard dat die even later overleed.

3 jaar voor dodelijke vechtpartij in afterclub

Twee andere beklaagden werden veroordeeld voor schuldig verzuim. Een 27-jarige man uit Kortrijk en 28-jarige vrouw uit Oostrozebeke kregen elk tien maanden cel.

De feiten dateren van 16 december 2006. Het slachtoffer, voetballer bij Brielen Sport, amuseerde zich met een vriend in de afterclub. Op een bepaald moment kreeg zijn vriend het aan de stok met andere fuifgangers en werd hij buitengezet. Het slachtoffer volgde zijn vriend.

Op de parking ontstond er opnieuw een discussie met de portier. Het slachtoffer ontving er een paar rake klappen en ging tegen de vlakte. Hij overleefde de vechtpartij niet.

De portier voerde aan dat hij handelde uit wettige zelfverdediging, maar dat veegde de rechter van tafel. De man werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor gewelddelicten. (Bron: Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Recentste nieuwsoverzicht

Ongevallen

Meer ongevallen »