3 jaar effectief voor jonge dealster uit Wevelgem

Redactie KW

Een 20-jarig meisje uit Wevelgem is dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar en een geldboete van 5.500 euro.

Zes andere beklaagden kregen mildere straffen. De bal ging aan het rollen toen de buren van Charlotte W. een klacht indienden wegens overlast. Toen de woning van het meisje in de gaten werd gehouden, werd meteen duidelijk dat heel wat mensen langs kwamen om drugs te kopen.

Charlotte W. startte haar handeltje op toen ze vorig jaar de gevangenis mocht verlaten na een eerdere veroordeling voor de verkoop van drugs. In augustus 2012 werd ze opnieuw opgepakt. W. en haar ex-vriend Mathias S. uit Roeselare, die zelf veroordeeld werd tot 2 jaar cel met uitstel en een geldboete van 5.500 euro waarvan 2.200 euro effectief, haalden hun drugs in Wuustwezel (Antwerpen).

Verlinken

Ook de moeder van de vrouw werd gedagvaard. Nancy N. wist waarmee haar dochter zich bezighield maar greep niet in omdat ze Charlotte niet wilde verlinken. De vrouw kreeg 9 maanden met uitstel en een geldboete van 5.500 euro waarvan 1.375 euro effectief.

Vier ander jongeren kregen mildere straffen. Brian A. moet een werkstraf van 100 uur uitvoeren. Mike S. en Ruben C. werden veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en een effectieve geldboete van 250 euro. Evelyne D., ten slotte, kreeg van de rechter de gunst van de opschorting. In de vermogens van de beklaagden werd een bedrag van bijna 60.000 euro verbeurdverklaard.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier