28 Tsjetsjenen naar de rechtbank voor rellen Carré Beach 2006

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft 28 Tsjetsjenen uit Oostende naar de correctionele rechtbank verwezen voor de gewelddadige raid die ze op 19 augustus 2006 uitvoerden op Carré Beach. Bij dat incident raakten zes personen gewond. Verschillende van hen zaten maanden in voorhechtenis.

Aan de basis van de raid lag een twist binnen het portiersmilieu. Op 16 augustus waren er al problemen geweest bij de dancing. Toen konden de aanwezige portiers tijdig enkele deuren sluiten. Op 19 augustus troepten een dertigtal Tsjetsjenen samen gewapend met golfsticks, baseballknuppels, metalen staven, messen en matrakken. Naast de zes gewonden werd er volgens het parket in Brugge ook gestolen. Twee weken voor de feiten hadden een groep Tsjetsjenen ook al het politiebureau in Oostende aangevallen.

De 28 die in het voorjaar 2010 voor de rechter moeten verschijnen, worden beticht van bendevorming, het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen, diefstal met geweld en weerspannigheid. Tijdens hun overbrenging naar het politiekantoor uitten immers ook enkel relschoppers bedreigingen naar de politieagenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier