27 woningen, 30 kavels

Redactie KW

Oostnieuwkerke De sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel realiseert in samenwerking met de West-Vlaamse intercommunale een nieuwe verkaveling op de gronden gelegen tussen de Spanjestraat en de Slijperstraat.

De kogel is door de kerk. Op het gebied tussen de Slijperstraat en de Spanjestraat komt een nieuwe verkaveling. De Roeselaarse sociale huisvestigingsmaatschappij De Mandel was sinds 2005 in onderhandeling met de gemeente Staden om een nieuwe verkaveling in Oostnieuwkerke in te bouwen. Eind 2007 gaf de Stadense gemeentelijke commissie van ruimtelijke ordening reeds zijn jawoord en legde het de leidraad voor het project vast. In datzelfde jaar organiseerde De Mandel een architectuurwedstrijd. De deelnemers moesten het hele terrein tussen de Spanjestraat en Slijperstraat op een gepaste manier invullen met wegen en woningen. Eind 2008 kocht de West-Vlaamse intercommunale de gronden op. Een eerste masterplan kon door de gemeente Staden en De Mandel opgesteld worden.

Veel groen

De verkaveling is 3,8 ha groot en omvat zo’n 27 woningen en een dertigtal sociale kavels. De Mandel staat in voor de bouw van de 27 woningen. In oktober 2009 stelde de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen het Roeselaarse Studiebureau Demey aan als ontwerper voor de wegenis-en rioleringsinfrastructuur. Vorige week leverde het studiebureau zijn eerste ontwerp dat vooral gekenmerkt wordt door het vele groen in de verkaveling. Fiets- en wandelwegen zullen het de fietsers en wandelaars gemakkelijk maken om vanuit de verkaveling het centrum van Oostnieuwkerke in te duiken. Een 30-tal parkeerplaatsen worden eveneens op het terrein voorzien. Toegang tot de nieuwe verkaveling is er vanuit de Spanjestraat. De gemeente legt hiervoor een nieuw kruispunt aan.

Infovergadering

De initiatiefnemers en de betrokkenen bij het project zullen hun plannen aan de omwonenden voorstellen. De infovergadering grijpt plaats op donderdag 15 april om 18 uur in het voormalig gemeentehuis in Oostnieuwkerke.

(Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier