27 leerlingen overnachten op Mercator op eerste schooldag

Redactie KW

Voor 27 scholieren van het vierde leerjaar in Oostende is 1 september wel heel bijzonder verlopen. Ze werden door hun leraar al een volle nacht op voorhand opgeroepen om samen met de klas te overnachten op het zeilschip Mercator. Gisteravond en vanmorgen waren ze druk in de weer. De bedoeling is om zoals echte matrozen op zee met hun kapitein afspraken te maken voor een mooi en leerrijk schooljaar.

Tot maandagmorgen moesten de kinderen van het Onze- Lieve-Vrouwecollege van Oostende zorgen voor de Mercator. Uitvaren zit er niet meer in, maar aan boord is van alles te doen. ‘s Nachts moesten de leerlingen ook de zogenaamde hondenwacht lopen. Uur na uur de hele nacht door, moet het schip worden bewaakt. Vanmorgen vroeg bij het ontbijt gaf iedereen toe dat het een interessante eerste schoolnacht was.

Aan boord hielp ook de bootsman van de Mercator. Die leerde de jongens en meisjes koper poetsen en andere vaardigheden van echte zeemannen. Na een avond en nacht aan boord lieten ze het schip piekfijn achter. Nauwelijks uitgeslapen, maar goedgeluimd stapten de kinderen van de vierde klas vanmorgen samen van hun schip naar de echte school.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier