26 fietsdieven betrapt door bewakingscamera’s aan station

Redactie KW

Na een jaar camerabewaking in de Kortrijks stationsbuurt heeft de politie de balans opgemaakt. Er hangen zo’n 40 bewakingscamera’s in de buurt. Die hebben verschillende fietsendieven en ook diefstallen op de perrons gefilmd. Ook bij gevallen van agressie zijn daders geïdentificeerd. In het winkelcentrum K in Kortrijk hangen er 180 camera’s die 7 op 10 winkeldiefstallen helpen oplossen.

In en rond het station van Kortrijk houden sinds een jaar zo’n 40 camera’s een oogje in het zeil. Tijdens het voorbije jaar zijn hier 26 fietsendieven betrapt door de bewakingscamera’s.

Bij fysiek geweld heeft de politie de helft van de verdachten kunnen identificeren op de camerabeelden. Ook diefstallen van reistassen of laptops op de perrons zijn met de camera’s opgemerkt.

200 camera’s

De beelden van de bewakingscamera’s zijn van een uitstekende kwaliteit wat zorgt voor een goeie identificatie. Ook in het winkelcentrum K in Kortrijk hangen bijna 200 camera’s. 7 op 10 winkeldiefstallen worden ermee opgelost. De Open VLD in Kortrijk pleit voor een verdere uitbreiding van de camerabewaking op invalswegen, pleinen en ook in de deelgemeenten.

Weerstand

Aanvankelijk was er in het schepencollege wat weerstand tegen de uitgebreide camerabewaking maar na de goeie resultaten lijkt iedereen meer en meer gewonnen voor deze aanpak. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier