250 mensen uur lang vast nadat trein tegen sproeiarm van tractor botst in Esen

Redactie KW

Maandagnamiddag 6 augustus is een trein op de lijn De Panne-Gent in Esen tegen de sproeiarm van een landbouwtractor gebotst. Bij de botsing vielen geen gewonden en de schade was miniem. 250 treinpassagiers moesten overstappen in een andere trein.

Een landbouwer is maandag 6 augustus omstreeks 15.30 uur op een akker langs de spoorweg De Panne-Gent, ter hoogte van de Amphoek in Esen, gewassen aan het sproeien. Bij het draaien zwaait de sproeiarm over de spoorweg, net op het ogenblik dat de trein van De Panne naar Gent passeert. De treinbestuurder beseft meteen dat hij de machine geraakt heeft, maakt een stop en vergewist er zich van of er gewonden gevallen zijn.

Dat blijkt niet het geval te zijn. Enkel de sproeiarm is licht gebogen. De procedures van de NMBS schrijven echter voor dat bij een noodstop de trein ter plaatse moet blijven tot de eigen inspectie is langsgeweest voor een controle. Daardoor moesten 250 treinpassagiers een uurtje wachten, tot ze konden overstappen in een andere trein. de politie van de politiezone Polder, de federale spoorwegpolitie en Infrabel kwamen ter plaatse.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 10 augustus 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier