25 woningen en bedrijvencentrum op site Die Keure

In Brugge wordt de vroegere site van drukkerij Die Keure, in de binnenstad, omgevormd tot een woongebied, met groenzone.
Redactie KW

In Brugge wordt de vroegere site van drukkerij Die Keure, in de binnenstad, omgevormd tot een woongebied, met groenzone. Op de industriële site, die nog moet worden gesaneerd, komen er 25 woningen, en ook een bedrijvencentrum voor jonge starters. Het gaat om een volledig privé-initiatief door de eigenaars van de drukkerij, in nauw overleg met de stad.

Drukkerij Die Keure verhuisde enkele jaren geleden vanuit de binnenstad naar bedrijvenzone de Blauwe Toren. Sindsdien liggen de voormalige gebouwen van de drukkerij, in een driehoek tussen de Oude Gentweg, de Gentpoortvest en de Boudewijn Ravestraat, er doods bij. Nu komt er een inbreidingsproject. Er komen ook 22 eengezinswoningen, enkele duplexwoningen, en ook een ondergrondse parking.

De fabriekssite ligt in een wat verouderde wijk, net buiten de zogenaamde Gouden Driehoek, het toeristische centrum van Brugge. De stad wil die buurt opwaarderen, en koopt daarom in het najaar zelf ook een stuk van de grond op, om dan aan te bieden aan de bewoners die rond de oude drukkerij wonen.

Het hele voorstel kwam er na twee jaar grondig overleg tussen de eigenaars van Die Keure die het project ook financieren, en het stadbestuur.

Die Keure is het vijfde woonproject uit het woonbeleidsplan van Brugge dat wordt gerealiseerd in deze legislatuur, er staan er nog drie op stapel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier