25 gedetineerden trekken naar Raad van State

Redactie KW

Een 25-tal gedetineerden van de gevangenis van Brugge zal een verzoekschrift neerleggen bij de Raad van State. Ze zijn ontevreden omdat ze sinds kort veel minder de mogelijkheid krijgen om zich te ontspannen.

Het gaat specifiek om het open deel van de afdeling Mannen 1, waar gedetineerden verblijven met celstraffen langer dan vijf jaar. Tot voor de vakbondsactie van de Brugse cipiers twee maanden geleden konden deze gedetineerden elke dag van 19 tot 21 uur gebruikmaken van de polyvalente zaal. Ze konden er bijvoorbeeld zelf koken, kranten lezen of praten met medegedetineerden. De vakbonden kwamen met Minister van Justitie Stefaan De Clerck overeen om die ontspanningstijd te verminderen.

Oneens

Op 3 november besliste de gevangenisdirectie om de polyvalente zaal slechts om de twee dagen te laten opengaan. En daar zijn de gedetineerden van de betrokken afdeling het niet mee eens. Ze hebben zich verenigd en zullen binnenkort een verzoekschrift indienen bij de Raad van State om deze regeling te schorsen en te vernietigen. De gedetineerden worden vertegenwoordigd door advocaat Stijn Leliaert van de balie van Brugge.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier