25.000 euro Vlaams geld voor uitbreiding stadsrandbos Oostende

Redactie KW

Vlaams minister Joke Schauvliege keurde vijf nieuwe bebossingsprojecten goed. Ook het stadsrandbos van Oostende krijgt wat extra zakgeld uit het Bossencompensatiefonds.

Het gaat om projecten van gemeenten die reageerden op de oproep in februari van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) om een project in te dienen voor de aankoop van nog niet eerder beboste terreinen. De middelen komen uit het Bossencompensatiefonds dat minister Schauvliege sinds 2011 opengesteld heeft voor lokale projecten van gemeenten en provincies.

ANB ontving zestien projectaanvragen. Daaruit selecteerde een jury vijf laureaten. Oostende is de enige gemeente uit onze provincie die bij die vijf hoort. Het project in Oostende maakt deel uit van een stadsrand-bosuitbreidingsproject – een buffer tussen woon- en industriegebied en het waardevolle open polderlandschap als groene gordel rond Oostende – dat al een aantal jaren succesvol loopt in de buurt van Zandvoorde.

Eens voltooid zal het 150 hectare bos beslaan. Daarvan is er nu al 50 hectare verworven. Het project krijgt een subsidie van 24.155,28 euro voor 1,11 hectare. De subsidie is voor de aankoop van nog niet eerder bebost terrein. De bebossing gebeurt later.

(FJA)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier