24 mensen opgepakt bij huiszoekingen en ‘sweeping’ van Leopoldpark in Oostende

Redactie KW

De politie van Oostende heeft dinsdag 24 mensen opgepakt bij 4 huiszoekingen en een grootschalige sweeping in het Leopoldpark.

Met de acties wil de politie de overlast in het park aanpakken. Er werd een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Klachten

Buurtbewoners en bezoekers van het Leopoldpark klagen al een tijdje over overlast door vandalisme, diefstallen en drugsfeiten. De politie voert al een tijd observaties uit en ging gisteren over tot 2 acties: 4 huiszoekingen en een grootschalige sweeping in het Leopoldpark.

Buit

De huiszoekingen vonden ‘s morgens plaats op diverse locaties in de stad en leverden een aanzienlijke buit op: een halve kilogram marihuana, 280 gram Heroïne, vijftig gram hasj en twintig gram cocaïne. Er werd ook zo’n 8.000 euro cash geld in beslag genomen. ,,Twaalf verdachten werden gearresteerd, waarvan acht personen illegaal in het land verblijven. Zeven van hen moesten zich gisterenavond al verantwoorden voor de onderzoeksrechter”, zegt korpschef Philip Caestecker.

Leopoldpark

In de namiddag voerden de verschillende diensten van de lokale politie met drugshonden een grootschalige sweeping uit van het Leopoldpark. ,,Opnieuw werden twaalf personen gearresteerd, waaronder andermaal acht illegalen.”

De politie plant ook in de toekomst nog dergelijke acties.

(DJ, foto DJ)

24 mensen opgepakt bij huiszoekingen en 'sweeping' van Leopoldpark in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier