24 jobs verdwijnen in 5 Ieperse scholen

Redactie KW

In de 5 vrije secundaire scholen van Ieper verdwijnen volgend schooljaar 24 voltijdse banen. Oorzaken zijn een aantal besparingsmaatregelen van de Vlaamse overheid maar vooral het dalend geboortecijfer in de Ieperse regio. Daardoor daalt het aantal leerlingen systematisch.

De Scholengemeenschap O.L.V.- van- Tuine in Ieper verliest elk schooljaar leerlingen. In 2007 waren er nog 4.000, nu zijn dat er 3.650, en over enkele jaren zullen er dat maar 3.000 meer zijn. Oorzaak is het dalende geboortecijfer, dat op dit moment Ieper heel hard treft.

Denataliteit

“Wij volgen de West-Vlaamse trend, maar er is wel een kleine uitzondering”, zegt Joos Waelkens van scholengemeenschap O.L.V.-van -Tuine. “De denataliteit is in Ieper later begonnen en volstrekt zich ook sneller. Daardoor worden we op korte termijn geconfronteerd met het probleem. Een kortere tijd dan in andere gemeenten in West-Vlaanderen”.

Door dat dalende leerlingenaantal moeten 18 voltijdse banen geschrapt worden. En er sneuvelen nog eens 6 jobs door besparingsmaatregelen van Vlaams minister van onderwijs Smet.

Pas begin volgend schooljaar, als alle inschrijvingen binnen zijn; zal duidelijk worden wie zijn job verliest en welke scholen of richtingen het met minder leerkrachten zullen moeten doen. (BS)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier