21 juli-weekend is meevaller, maar geen topper voor de kust

Redactie KW

Zondag was het ideaal surfweer aan de kust en achter wat glas was het aangenaam vertoeven op de terrassen. Ondanks de regen en de wind is het verlengde 21 juli-weekend dan tch nog een meevaller geworden voor de toeristische sector aan de kust. at zegt woordvoerder Dirk Marteel van Westtoer. “De kust heeft troeven bij elk type weer maar het is natuurlijk jammer als je de aanwezigheid van enkele duizenden dagjestoeristen mist. Ook de late beslissers kijken nu andere richtingen uit. Maar wie vroeg boekte, geniet van de kust.”

Op cijfers is het nog een tijd wachten. Maar de vroege boekers genieten momenteel. In tegenstelling tot warme en zonnige dagen, zijn het momenteel de ondernemers op en achter de zeedijk die goede zaken doen. “We zitten midden in het hoogseizoen en dan is er aan de kust altijd een goede bezetting van de vakantieverblijven en hotels. Algemeen wordt uitgekeken naar een weersverbetering. Na het goede voorjaar is het nu uitkijken naar een goede augustusmaand”, zegt Dirk Marteel.

“Dit is een typische zomer voor de kust met mooie periodes afgewisseld met wat bewolking en soms wat regen. Soms lijkt het vanop afstand erger dan het eigenlijk is. De vakantiesfeer is moeilijk weg te nemen.”

“In dit weer kan de kust al haar troeven uitspelen”, zegt Dirk Marteel. “Het is trouwens uit onderzoek gebleken dat de meeste toeristen voor de kust kiezen omwille van de sfeer.”

(BRON: BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier