21 extra fietspunten aan treinstations, onder meer in Oostende, Roeselare en Torhout

Redactie KW

Er komen 21 extra fietspunten aan treinstations. Dat meldt de NMBS donderdag in een mededeling. De vervoersmaatschappij heeft zopas een oproep naar kandidaat-uitbaters van de fietspunten gelanceerd.

De NMBS heeft momenteel al dertien fietspunten aan treinstations. Daar komen er nu dus 21 bij in Aalst, Bergen, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Deinze, Gent-Dampoort, Gembloux, Herentals, Liedekerke, Lier, Lokeren, Luik-Guillemins, Mol, Namen, Oostende, Ottignies, Roeselare, St-Niklaas, Torhout en Zottegem.

Met de bijkomende fietspunten wil de NMBS fietsgebruik in combinatie met het openbaar vervoer stimuleren.

De NMBS lanceerde zopas een oproep naar kandidaat-uitbaters voor de fietspunten. “De uitbating ervan wordt toevertrouwd aan sociale economie-organisaties die moeten beantwoorden aan strikte criteria op het vlak van onthaal, netheid en toezicht”, luidt het. “Zo moeten de uitbaters iedere werkdag een permanentie verzorgen tussen 7 en 19 uur en toezicht houden op de fiets- en bromfietsparkeerplaatsen”. Ze staan ook in voor de netheid en de orde in de stallingen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier