“2013 succesvol toeristisch jaar voor Veurne”

Redactie KW

“Toerisme Veurne kende afgelopen jaar een succesvol toeristisch jaar.” Dat zegt schepen voor Toerisme Celine Mouton.

“51.000 toeristen liepen de dienst toerisme binnen”, zegt de schepen. “We verbraken ons eigen dagarrangementenrecord met 133 arrangementen voor groepen waarmee we maar liefst 4.400 mensen naar Veurne haalden. De geleide wandel-, fiets-, huifkar- en treintjestochten waren nagenoeg steevast uitverkocht. En de evenementen die georganiseerd werden door de dienst toerisme brachten een pak volk op de been.”

De boekingen voor dagarrangementen voor 2014 lopen al volop binnen. De evenementenkalender voor 2014 begint vorm te krijgen. Nieuwe toeristische producten staan op stapel en in maart 2014 mag Veurne de opening van het belevingscentrum WOI Vrij Vaderland verwachten.

Het meest succesvolle dagarrangement is het proevertjesbezoek aan het historische Stad- en Landshuis. “Terwijl de bezoeker de historische uitleg krijgt, geniet hij van die typische Veurnse streekspecialiteiten zoals witte worst, een Boeteling of Sporkinbier, een babelutte, een kletskop of een stuk Meringuetaart. In 2012 mochten we 2.593 proevertjes-bezoekers rondleiden. In 2013 waren er dat 3.353, bijna 1.000 mensen meer”, aldus nog Celine Mouton.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier