200 nieuwe ontslagen op komst bij Bekaert

Redactie KW

Bij de nieuwe herstructurering bij staaldraadproducent Bekaert staat een tweehonderdtal jobs op de tocht. Deze keer zouden er geen arbeiders, maar hooggeschoolde bedienden verdwijnen. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van ‘interne bronnen’. De directie van Bekaert bevestigt het cijfer niet.

De topman van Bekaert, Bert De Graeve, kondigde begin februari een eerste herstructurering aan waarbij uiteindelijk 609 Belgische (later teruggebracht tot ruim 300) en 1.250 Chinese jobs verloren gingen. De reorganisatie was nodig door de ineenstorting van de zonnepanelenmarkt.

Tweede golf

Het is ook al langer duidelijk dat er een tweede golf volgt, in september. Die tweede herstructurering moet 100 miljoen euro aan besparingen opleveren, of 20 procent van de zogenoemde overheadkosten en indirecte kosten. “Dit kunnen personeelskosten zijn, maar ook externe kosten zoals consultants of uitbestede diensten”, verduidelijkt het bedrijf.

Bij het personeel staan de zenuwen strak gespannen, want intern circuleert het cijfer van circa 200 jobs die op de tocht staan. Vooral in de overkoepelende corporatedienst, de secretariaten en andere administratieve diensten vrezen Bekaert-werknemers voor hun baan, aldus De Morgen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier