200 bomen gekapt, omwonenden verbijsterd

In Brugge zijn de afgelopen dagen 200 bomen gekapt, de buurt is verbijsterd
Redactie KW

In Brugge zijn de afgelopen week op twee plaatsen langs de Brugse ring bijna 200 bomen gekapt. Het gaat om een klein bosje ter hoogte van Fort lapin en een groter stuk groen tussen de Kruispoort en de Gentpoort.

De buurtbewoners reageren verbijsterd en spreken van nutteloze teloorgang van groen en mooie bomen. Enkele mensen hadden gevraagd om het bosje wat te onderhouden, maar het Vlaams gewest heeft alle bomen gekapt. Ook de stad Brugge is niet opgezet met de kaalslag.

Nu ze er niet meer staan, wordt pas duidelijk hoe de oude bomen langs de Brugse Ring ter hoogte van Assebroek wel waren. Al was het een klein stukje groen, blijkbaar was het belangrijk voor heel wat mensen in de buurt.

Deze week is een groenaannemer in opdracht van het Vlaams gewest hier aan de slag geweest. De groendienst van Brugge had de werken alvast helemaal anders geadviseerd, maar het gaat om een stukje groen dat niet van Brugge is.

Niet enkel buurtbewoners zijn verontwaardigd. Ook bomenliefhebbers en mensen die er gewoon vaak langsrijden zijn ontgoocheld. De schepen van Groen in Brugge heeft al het kabinet van Minister Hilde Crevits opgebeld om de zaak te melden. Hij voelt zich niet geroepen om iemand met de vinger te wijzen, maar zegt toch dat er een dossier in voorbereiding is.

Voor elke boom met een stamomtrek van meer dan 50 centimeter moet de boomhakker een kapvergunning hebben. Volgens de schepen is hier een en ander niet correct verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier