200 bezwaren tegen nieuw schoolgebouw in gemeentepark Zwevegem

Redactie KW

In Zwevegem zijn er zo’n tweehonderd bezwaarschriften tegen het plan om in het gemeentepark een nieuw schoolgebouw neer te poten. Volgens de indieners zal het park hiermee niet alleen zwaar moeten inleveren, de buurtbewoners krijgen ook uitzicht op een hoogbouw. De meerderheid houdt er een andere visie op na. Volgende week is er een informatievergadering.

Deze containerklassen van de Gemeenteschool in Zwevegem krijgen straks een definitieve oplossing. Het ruimtelijk uitvoeringsplan Gemeentepark voorziet een nieuwbouw hier in de parkzone. Maar dat is tegen de zin van heel wat Zwevegemnaren. Naast 200 bezwaarschriften, verzamelde een actiecomité ook 1200 handtekeningen. Vooral de naaste buren van het park zijn misnoegd.

Volgens de burgemeester kan de intekening juist een meerwaarde zijn als straks de oude sporthal gesloopt wordt en het park langs de Kouterstraat opengetrokken wordt. Maar het actiecomité wijst op alternatieven. Hoe dan ook dinsdagavond belooft het wellicht een pittige informatievergadering te worden.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 20u00

200 bezwaren tegen nieuw schoolgebouw in gemeentepark Zwevegem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier