20 plaatsen minder op Rameplein, wel 150 nieuwe op Collegesite

Redactie KW

Nog voor de paasvakantie komt er een tijdelijke parking voor 150 wagens op de Collegesite. Daarna wordt het Rameplein heraangelegd. Naast de opwaardering van de pleinfunctie worden 52 parkeerplaatsen en twee busstopplaatsen voorzien. Schepen Marc Seynaeve (CD&V) stelde de plannen aan de leden van de commissie Planning en Patrimonium voor.

„Los van toekomstige ontwikkelingen met de Collegesite voorzien we op korte termijn de aanleg van een tijdelijke parking. Hoe lang tijdelijk is, weet op vandaag niemand. We kiezen voor een goedkope en eenvoudige oplossing.” De parking zal gratis zijn.

Er komt op de Collegesite ruimte voor ongeveer 150 wagens. De inrit is voorzien (naast Werniers) aan de Kortrijkstraat. Uitrijden kan via de weg tussen de sporthal en de Patersklassen van ‘t Nieuwland. Ook via de Patersparking kan de nieuwe Collegeparking worden opgereden. Uitrijden kan in de toekomst niet meer via de kasseiweg langs Beukenhove.

Na een eerdere discussie in de gemeenteraadscommissie legde schepen Marc Seynaeve ook het compromisvoorstel op tafel van de heraanleg van het Rameplein, dat begin volgende week aan de omwonenden wordt gepresenteerd.

„Bedoeling is om zowel de plein- als de parkingfunctie van het Rameplein te versterken.” Er zouden ruim twintig parkeerplaatsen sneuvelen : van 75 naar 52 eenheden. „Die vermindering is kleiner dan in een eerder voorstel.” Naast de parkeerfunctie beoogt het voorstel ook het aantrekkelijker maken van het plein en het voorzien van busstations. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 9 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier