20 jaar cel gevorderd voor man uit Staden die met jachtgeweer op overburen schoot

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Staden riskeert in de correctionele rechtbank in Brugge twintig jaar gevangenisstraf voor viervoudige moordpoging, slagen en verwondingen, brandstichting en bezit van verboden wapens.

Op 23 december 2009 ging de man in de woning van zijn toenmalige vriendin in de Zandstraat in Brugge compleet door het lint. Hij stak een mes tussen haar ribben en stichtte brand in de gang. Toen politie en brandweer ter plekke kwamen opende hij het vuur vanuit het dakvenster. Volgens het openbaar ministerie vuurde hij meer dan dertig kogels af. De kogels doorboorden een bestelwagen, een politiecombi en de woning aan de overkant van de straat.

Overbuurman en zoon zwaargewond

Een overbuurman en zijn zoon werden door de kogels geraakt. De zoon kreeg een kogel in het hoofd en herstelt nog altijd van zijn verwondingen. De schutter kon pas na ruim twee uur door een speciale eenheid overmeesterd worden. Sindsdien zit hij in de cel. Volgens de verdediging schoot de dader in het wilde weg zonder iemand te willen raken en moeten de feiten daarom geherkwalificeerd worden naar onopzettelijke slagen en verwondingen. De dader was op het moment van de feiten onder invloed van alcohol en drugs. Volgens de gerechtspsychiater is hij een psychopaat en narcist. Hij werd in 2005 al eens veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor zware geweldpleging op een andere vriendin. De zaak wordt op 19 december voortgezet. Het vonnis volgt wellicht begin volgend jaar.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier