20.000 euro voor stilte in de provincie

Redactie KW

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft vier proefprojecten goedgekeurd die de stilte- en rustbeleving in een landelijke omgeving moeten stimuleren. Er is 60.000 euro voorzien voor de uitvoering van de projecten. E van de projecten is ?Ontdek De Stilte? in onze provincie, dat allerlei initiatieven neemt rond stilte.

De geselecteerde projecten moeten tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar beleving van rust en stilte. “Door het ondersteunen van proefprojecten die de kwaliteit, stilte en rust op het Vlaamse platteland bevorderen, wil deze STeR (Stilte en Rust)-campagne bijdragen aan het maatschappelijk draagvlak voor meer rust en stilte in de gehele samenleving”, aldus Peeters.

De vier geselecteerde projecten komen er na een oproep die in maart 2008 gelanceerd werd bij besturen, instellingen en verenigingen. In totaal werden zestien projectaanvragen ingediend en beoordeeld door een jury. Op basis van het rapport van de jury kent minister Peeters het beschikbare budget van 60.000 euro nu toe aan vier lokale projecten met een looptijd van een jaar. De Vlaamse co-financiering per project bedraagt maximaal 20.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier