2 ongevallen op Deinsesteenweg, 1 dode (update)

Redactie KW

Zondagmorgen gebeurden op de Deinsesteenweg ter hoogte van Aarsele 2 zware verkeersongevallen kort na elkaar. Daarbij raakte 1 chauffeur zwaargewond die later op de dag overleed in het ziekenhuis.

Een bestuurder slingerde om ongeveer 5 uur ‘s morgens van de weg af, en kwam in aanrijding met een verlichtingspaal en 2 betonnen duikers. Uiteindelijk kwam de zware wagen op zijn dak terecht tegen een andere verlichtingspaal. De brandweer van Aarsele had de grootste moeite om de geknelde bestuurder te bevrijden. Deze werd met zware verwondingen in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Tielt afgevoerd. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Later op de dag overleed het slachtoffer.

Eerder op de nacht, rond 3 uur, deed zich op diezelfde weg een gelijkaardig ongeval voor. In Grammene bij Deinze kwam een autobestuurder ook tegen een paal terecht. De chauffeur kon zichzelf met lichte verwondingen uit het wrak, dat inmiddels vuur had gevat, bevrijden. De wagen brandde volledig uit. (Pieter-Jan Denolf)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier