2 nieuwe burgemeesters leggen de eed af

Twee nieuwe burgemeesters hebben bij de gouverneur de eed afgelegd. Vanaf 1 januari neemt Stephan Mourisse in Vleteren het roer over van Willy Mostaert en in Zuienkerke neemt Alain De Vlieghe de plaats in van Henri Cuypers.
Redactie KW

Twee nieuwe burgmeesters hebben bij de gouverneur de eed afgelegd. Vanaf 1 januari neemt Stephan Mourisse in Vleteren het roer over van Willy Mostaert en in Zuienkerke neemt Alain De Vlieghe de plaats in van Henri Cuypers. In beide gevallen gaat het om de uitvoering van een politiek akkoord dat drie geleden na de gemeenteraadsverkiezingen was afgesproken.

Alain De Vlieghe is als lid van het schepencollege al bij het dagelijks bestuur van Zuienkerke betrokken. Hij was als schepen ondermeer verantwoordelijk voor financiën, ruimtelijke ordening en tewerkstelling. Als burgemeester staat Alain De Vlieghe onder meer voor de verbouwing van het Zuienkerkse gemeentehuis. Een investering van ruim 800.000 euro.

Stephan Mourisse kon op de eedaflegging op de steun rekenen van zijn familie en zijn voorganger Willy Mostaert. De nieuwe burgemeester deed als OCMW-voorzitter zijn eerste ervaring op in de gemeentepolitiek. Stephan Mourisse is sinds drie jaar eerste schepen. Het N8 dossier is één van zijn stokpaardjes.

Intussen zijn ook de posten verdeeld in de gemeentebesturen. In Zuienkerke neemt Annelies Dewulf de schepenfunctie over en in Vleteren wordt Frans Masson eerste schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier