2 Ieren en een Schot veroordeeld voor oplichting zieke man uit Alveringem

Redactie KW

De Ieren Denis S. en zijn neef William stonden samen met de Schot James Q. voor de Ieperse rechter voor oplichting van 86.700 euro ten nadele van een koppel uit Alveringem. De man die werd opgelicht was op het ogenblik van de feiten nogal verward en kort nadien werden bij hem twee hersentumoren vastgesteld. Vandaar dat de man die anders zeer secuur zijn financiën beheert, kon worden opgelicht, zo werd er gesteld.

De feiten dateren van 21 juni toen de beklaagden zich aanboden en en grote hoeveelheid materiaal verkochten aan de man. Daarna kwamen ze nog eens langs en vroegen de man geld om een zaak te kunnen opstarten. Hij zou korte tijd nadien het geld terugkrijgen en met een flinke winst er bovenop.

Effectieve celstraf en zware boete

Het openbaar ministerie vorderde twee jaar effectief voor alle drie de daders, waarvan vader en neef nog in de cel zitten. Zowel Denis als William S. werden veroordeeld tot twee jaar cel waarvan 18 maanden effectief en een boete van 1.500 euro waarvan de helft effectief. Het bedrag van de oplichting werd wel herleid van 86.700 naar 62.400 euro en dat is ook bedrag dat de twee mannen moeten ophoesten, want de derde beklaagde, de Schot James Q. werd bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier