2 gewonden na grote vechtpartij op Tropical Samba fuif van Chiro Hollebeke

Redactie KW

De fuif van Chiro Ekebelloh in het ontmoetingscentrum van Hollebeke ontaardde rond twee uur zaterdagnacht 28 februari in een ware knokpartij. Minstens tien mensen gingen met elkaar op de vuist, aangemoedigd door zowat 40 anderen die elkaar de huid vol scholden. Balans van wat een plezant avondje uit had moeten worden : twee jongeren met verwondingen naar het ziekenhuis, n amokmaker een nacht de cel in.

„Rond elf uur voelde je al dat er een grimmige sfeer hing, iemand sloeg een petje weg, een ander gaf een duw”, vertelt John Wyckaert (34), oudgediende van de Chiro. „Steeds meer jongeren raakten volledig boven hun theewater. Zelf bleef ik nuchter, maar ik hoorde dat de cocktails veel te sterk waren voor die jonge gasten. Rond kwart voor twee escaleerde de boel. Op vijf, zes plaatsen barstten vechtpartijen uit : in het OC zelf, maar ook buiten, op de koer. Oud-leiders en fuifmedewerkers hebben wel geprobeerd tussenbeide te komen, maar ze stonden machteloos.”

Hoofdleider Clement Decroix betreurt de feiten. „In mei hebben we een fuif gepland in de Fenix. Of die nu nog doorgaat, weten we niet. Het enthousiasme om nog iets te organiseren is bijzonder klein. Hopelijk redeneert men nu niet dat een fuif van ons gelijkstaat aan een robbertje vechten.” Dat de Chiro iets te verwijten valt door geen security in te huren of erg sterke cocktails te schenken, spreekt Clement tegen. „Die cocktails bevatten gin, maar ook fruitsap en grenadine, zoals het hoort. En vorig jaar hadden we problemen met ons veiligheidspersoneel, vandaar de beslissing. Weet je, het is doodjammer dat onze fuif zo moest eindigen. Na al dat werk van zoveel mensen…” (pjb)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 6 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier