2 drugsdoden in 4 dagen “verontrustend nieuws” volgens CAW

Redactie KW

In vier dagen tijd stierven in Oostende twee jonge vrouwen aan een overdosis drugs. “Ik durf me niet uitspreken over tendensen, maar het is toch verontrustend nieuws”, aldus directeur Tine Wyns van CAW & JZ Middenkust.

“Wij hebben momenteel geen redenen om aan te nemen dat er een wijziging is in de drugsproblematiek in Oostende”, zegt korpschef Philip Caestecker van de Oostendse politie. “Twee drugsdoden in enkele dagen lijkt mij dan ook puur toeval te zijn. We zullen op het einde van het jaar het totaal aantal drugsdoden moeten vergelijken met de andere jaren. Dan pas kunnen we conclusies trekken.”

Ook directeur Tine Wyns van CAW & JZ Middenkust durft niet te spreken van een tendens. “Mogelijk gaat het over toeval. Misschien kregen de twee hun spul van dezelfde dealer. We weten het niet. Deze feiten verontrusten ons, maar het is moeilijk om er een tendens uit af te leiden. Daar moet een langere periode over gaan. Wel krijgen wij dit jaar op ons Jongeren Advies Centrum meer vragen rond drugsproblematiek. De drempel naar de drughulpverlening is duidelijk te hoog. Zelfs de stap naar het MSOC willen veel verslaafden niet zetten omdat ze denken dat ze hen daar van de drugs af zullen willen helpen. Maar dat is niet noodzakelijk de insteek. Het gaat vooral over het verminderen van het druggebruik en daarmee ook van Wakken krijgt toeristische trekpleisteroverlast- en andere problemen.” (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 25 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier