2 dertigers uit Zwevegem staan terecht voor zinloos geweld op fietser in de sneeuw

Redactie KW

De twee mannen riskeren tot 18 maanden cel.

Zwevegemnaar Frederiek T. (33) en Jordi D. (32) reden op 19 januari 2013 met hun wagen door Harelbeke. De mannen vonden het niet kunnen dat een fietser op de rijweg reed omdat het fietspad door de felle sneeuwval onberijdbaar was. Frederiek T. zat aan het stuur, Jordy D. was zijn passagier. Volgens de openbaar aanklager werd slachtoffer Wim V. door de dertigers zwaar aangepakt. Het slachtoffer hield aan het incident diverse zwellingen en een gescheurd trommelvlies over. Hij heeft zich burgerlijke partij gesteld en vraagt een schadevergoeding van 1.500 euro. Frederiek T. riskeert voor dit misdrijf een jaar cel en een geldboete van 600 euro. Voor Jordi D. heeft de openbaar aanklager een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete gevorderd.

Twee tanden uitgeslagen

D. maakte het ook nadien nog enkele keren bont. Zo zou hij op café een man twee tanden hebben uitgeslagen, wat hij zelf ontkent. “Ik heb met de achterkant van mijn hand geslagen, maar de gevolgen kunnen zeker niet zo erg geweest zijn. Het slachtoffer was trouwens zo dronken dat hij op de hoek van de tafel viel.” Joost D. vraagt een schadevergoeding van 1.975 euro. En in een restaurant bedreigde Jordi D. de uitbater.

Sinds 24 september verblijft hij in de gevangenis van Ieper voor een nieuw geval van slagen en verwondingen. De man vroeg of het mogelijk was de verschillende zaken samen te voegen maar daar ging de rechter niet op in.

Vonnis op 18 december.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier