2.500 West-Vlaamse leerlingen nemen deel aan Technologie Olympiade

Redactie KW

MET VIDEO – In West-Vlaanderen hebben 98 scholen of bijna 2.500 leerlingen uit het zesde jaar basisonderwijs deel genomen aan de Vlaamse Jeugd Technolgie Olympiade. Het is een initiatief van verschillende hogescholen, universiteiten en de technologiefederatie Agora om het belang van technologie nog eens onder de aandacht te brengen.

De leerlingen van de Parkschool in Zwevegem waren alvast enthousiast over hun deelname aan deze eerste technologie olympiade. Bedoeling van dit initiatief is nieuw talent ontdekken. De kinderen krijgen anderhalf uur om een lijst met meerkeuze vragen op te lossen.

Ouders over streep halen

Het stimuleren van technologie en wetenschap is dé uitdaging van de toekomst. De ervaring leert dat de jonge jeugd openstaat voor deze boeiende maar vaak onbekende wereld. Maar de enthousiaste kinderen zijn slechts één kant van het verhaal. Rik Hostyn (Jeugd Technologie Olympiade): “Het gaat hem hier vooral om de ouders. Ze vinden techniek minderwaardig. Dit proberen we te doorbreken met de visie dat we mensen kunnen helpen met techniek. We hopen dat zoiets het verschil kan maken.”

De 48 hoogste scores uit heel Vlaanderen worden op 3 december in Brussel verwacht voor de finale voor Olympisch goud, zilver of brons.

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer hierover in de journaals van FOCUS en WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier